Міжнародний конкурс Бобер-2017


12-14 листопада у школі проведено десятий міжнародний конкурс з інформатики та комп'ютерного мислення "Bebras-2017", цього року кількість учасників конкурсу була рекордною - 88 учасників! Серед залучених учасників найбільше було учнів 1-4 класів - 51 учень. Під час конкурсу учні виконували завдання відповідно до своєї вікової категорії: "Бобреняточко" (2-3 класи, 40 учасників), "Бобренятко" (4-5 класи, 24 учасники), "Бобреня" (6-7 класи, 5 учасників), "Бобрик" (8-9 класи, 10 учасників), "Бобер" (10-11 класи, 9 учасників). В залежності від віку варіювалися рівень складності та кількість завдань конкурсу.

Задачі, запропоновані на конкурс були розроблені кращими викладачами інформатики з усього світу, та спрямовані на розвиток комп'ютерного мислення - вміння використовувати сучасні інформаційно- комп'ютерні технології у різних галузях людської діяльності. Автори мають надію, що участь у конкурсі ще більше зацікавить дітей такою сучасною і багатогранною наукою, якою є інформатика. Завдання запропоновані учням були дуже цікавими, інтерактивними та подекуди змушували серйозно замислитися над умовою. Діти із завзяттям та захопленням занурювалися у атмосферу алгоритмічного мислення.

Учні задоволені тим, що взяли участь у конкурсі та з нетерпінням чекатимуть на результати, які орієнтовно будуть оприлюднені в січні-лютому, а дипломи та невеличкі подарунки надходять у квітні-травні.