Google відзначив 50-річчя мові кодування для дітей



Сьогоднішній дудл Google відзначає 50 років відтоді, як світу представили мову програмування для дітей Logo.
У 1960-х роках (задовго до появи персональних комп'ютерів) Сеймур Паперт, а також його колеги з Массачусетського технологічного інституту розробили Logo – першу мову програмування, призначену для дітей. Паперт вважав, що комп’ютери можуть використовуватися учителями та батьками як потужний інструмент для навчання дітей. Розробники розглядали адаптоване середовище програмування як спосіб розвивати в дітях алгоритмічний стиль мислення.
Сьогоднішній ювілейний Дудл виглядає не просто як інтерактивна картинка або відео, а як справжній дитячий програмний код Coding for Carrots. У ньому потрібно допомагати кролику рухатися по шести рівнях і збирати моркву.
Управляти ним потрібно не за допомогою джойстика або клавіш: рух вперед, вліво, вправо і назад програмуються за допомогою спеціальних команд, які потрібно вставляти послідовно.
Тематичний Doodle був розроблений завдяки тісній командній та злагодженый роботі трьох команд: команди Google Doodle, команди Google Blockly та дослідників з MIT Scratch.